Yüzüklerin Efendisi Dizisine Yeni Harita

Yüzüklerin Efendisi'nin dizisi geliyor evet, bunu artık hepimiz heyecanla bekliyoruz. Amazon, Game Of Thrones tadında, dev bütçeli bir dizi yapacak. Hem de Yüzüklerin Efendisi gibi halihazırda koca bir hayran kitlesini cebine koymuş oluyor böylece. Diziye Yüzüklerin Efendisi dizisi diyoruz ama elbette kitapların bire bir adaptasyonu değil bu, hikayenin neyi anlatacağı da uzun zamandır tartışma konusuydu. Aragorn'un gençliği anlatılacak denmişti en son. Bir süredir de dizinin resmi twitter sayfasından Orta Dünya haritaları paylaşılıyordu. Harita yavaş yavaş bir araya gelirken bugün son olarak Numenor kıtası da çizime eklenmiş oldu. Peki bu ne demek? Hızlıca özetleyeyim.

 Numenor bizim filmlerde izlediğimiz olaylardan üç bin yıl kadar önce denize gömülmüş efsanevi bir ada. Aragorn'un ataları olan süpersonik insanlar bu adadan gelmişler. Zamanında Numenor öyle kuvvetliymiş ki Sauron parmağında yüzükle bile bunları yenememiş, hatta ellerine esir düşüp adaya götürülmüş, orada hapsedilmiş. Tabi bu hain Sauron durur mu? Milletin aklına her türlü fitne fesadı sokup adanın güzel insanlarını daha da batıdaki tanrıların ülkesine savaş açmaya ikna etmiş. Sonra Tanrılar adayı sulara gömmüş, hala iyi yürekli olanlar gemilerle Orta Dünya'ya kaçmış ve Arnor ile Gondor krallıklarını kurmuş. Evet Aragorn'un tahtına oturduğu Gondor krallığı bu işte.

 Şimdi bu paylaşılan harita ne demek oluyor? Dikkatle bakanlar sadece yeni bir ada değil Arnor'un güneyi boyunca oldukça sık ağaçlar da görecektir. Fangorn'un çok daha büyük olduğu zamanlara riyayet ediyor yani harita, kesinlikle ikinci çağın başları. Dizinin hikayesi belki de Sauron yüzükleri yaparken başlayacak kim bilir? İzleyip göreceğiz.

Yorumlar

E-kitap olarak okumak isteyenler için son romanım "HASTALIK"