2019’un Asi Süper Kahramanları




Süper kahramanlık işlerini Marvel’in sinematik evreninde izlemeye başlayanlar için herkesi iki kategoriye ayırmak oldukça kolay. Bir tarafta iyiler var, giyimlerinden kuşamlarından, yüzlerindeki nurdan belli zaten iyi oldukları. Öteki tarafta da kötü adamlarımız var ve bu karakterler çoğunlukla sırf kötü olmak için kötülük yapıyor gibiler. Fakat Marvel’ın yarattığı dalga ile onlarca süper kahraman işi yapılmaya başladı geçtiğimiz on yılda ve artık dönem değişti. Yeni işlerde kahramanların da insani zayıflıklarının olabileceğini izliyoruz hem büyük perdede hem televizyonda.  Ellerini kana bulamaktan çekinmeyen, küfür eden kahramanlar yavaş yavaş etrafımızı sarıyor. Bir Deadpool çıktı mesela, arsızlığın haysiyetsizliğin süper kahramanlara ne kadar da yakışabileceğini gördük. Punisher, Titans gibi dizileri de saymaya başlarsak ipin ucu kaçıp gidecek.

Bu sene bu geleneği sürdürmekte kararlı iki yeni dizi geliyor; The Boys ve The Umbrella Academy!

Netflix yapımı The Umbrella Academy aynı isimli bir çizgi romandan uyarlanmış. Kadrosunda oldukça güçlü isimler var. Ellen Page ve Tom Hopper başroldeler, ayrıca Misfits’ten tanıyıp sevdiğimiz Robert Sheehan da yanlarında. Hikaye hızlıca şöyle, 1989 yılında hamile olduklarından bile habersiz bir grup kadın kırk üç çocuk doğuruyor. Milyoner bir abimiz hemen bunların yedisini bulup evlat ediniyor ve kendi bünyesinde yetiştiriyor. Çünkü süper güçleri var bu çocukların ve tabii ki dünyayı kurtarmaları gerek. Fakat çocuklar büyüyüp birer asi olunca işler karışıyor. Dizi 15 Şubat'ta izleyici ile buluşacak.



The Boys ise Amazon Prime tarafından yapılmış, yine aynı isimli bir çizgi romandan uyarlanan asi süper kahramanlar dizisi. Belli ki Amazon yeni yayın mecrası ile yılların Netflix’ine kafa tutmakta kararlı. Bu yeni dizisinin oyuncu kadrosunda da en az The Umbrella Academy kadar iddialı isimler var. Bir defa baş rolde Yüzüklerin Efendisi’nin Eomer’i, yeni Uzay Yolu’nun Dr. McCoy’u Karl Urban boy gösteriyor. Hikaye yine asi süper kahramanların etrafında dönecek belli ki. Kazandıkları ün sayesinde burunları kalkmış, kirli işlere karışan süper güçlüleri The Boys isimli takımın engellemeye çalışmasını izleyeceğiz. Fragmanın tonu Zack Snyder’in Watchmen’ini anımsattı bizlere, keşke onun gibi iyi bir iş çıksa.



İki dizi de konusuyla olsun fragmanlarında vaat ettikleriyle olsun bizde merak uyandırdı. Bakalım hangisi seyirciden daha çok takdir toplayacak.

Yorumlar

E-kitap olarak okumak isteyenler için son romanım "HASTALIK"